Hírek

Nyári szünet

A Missziós Titkárság irodája (Budapesten és Kőszegen) augusztus 6-26. között nyári szabadságolások miatt zárva tart. Első munkanap augusztus 27. Köszönjük a megértést!

Paulus Budi Kleden Új általános elöljárót választott az Isteni Ige Társasága Általános Káptalanja

A káptalan július 4-én új generálist választott: Paulus Budi Kleden, aki az Isteni Ige Társasága tizenkettedik általános elöljárója.

Michael August Blume SVD érsek Magyarország új apostoli nunciusa Michael August Blume SVD érsek Magyarország új apostoli nunciusa

A Szentatya, Ferenc pápa 2018. július 4-én Michael August Blume alessanói (Alexanum) címzetes érseket, verbita szerzetest Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki.

Lobogjon a tűz – Burbela Gergely tartományfőnök a verbiták 18. általános káptalanjáról

Június 17. és július 14. között zajlik az Isteni Ige Társasága, azaz a verbita rend 18. általános káptalanja Róma mellett, Nemiben. Ferenc pápa június 22-én fogadta a káptalan résztvevőit. Burbela Gergely SVD tartományfőnököt kérdeztük a rendi tanácskozásról és a találkozásról a pápával.

Világposta

Megjelent a Világposta nyári száma!

Lando Modest atyát magához szólította az Úr Lando Modest atyát magához szólította az Úr

Május 13-án este, a kőszegi Szent Imre Missziósházban tragikus hirtelenséggel elhunyt Modest atya.

Minden forrásom belőled fakad! – verbita missziós hétvége Egyeken

Falunkban verbita missziós hétvége vette kezdetét 2018.03.22-étől egészen 2018.03.25-ig, Virágvasárnapig.

Álljunk meg, hogy bevárjuk a lelkünket – verbita missziós hétvége kezdődött Egyeken

Először 1929-ben, legutóbb 1984-ben tartottak népmissziót az egyeki plébánián. Jubileumi évünkben az Isteni Ige Társasága (verbiták) szerzetesei és papjai 12 fővel kezdték el missziós szolgálatukat csütörtökön.

Új elnök az FSzK élén

A Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának  (FSzK) rendes tagjai 2018. március 20-án új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Érden, az FSzK kétnapos ülésének első délutánján.

„Már ötven éve a mennyben”- nagyböjti lelkigyakorlat Szent Pió Atyával

Hamvazószerdával kezdetét vette a nagyböjti időszak, ami mindenki számára lehetőséget ad a magába fordulásra, a befelé figyelésre, az Istennel való belső találkozásra, hogy a Szent három napban Krisztus mellett állva várhassuk a feltámadás ünneplését.

Oldalak