Juniálist tartottak Vasváron

Magyarország legrégebbi domonkos kolostorának kertjében gyűltek össze június 13-án a vasváriak Ghie Marcell SVD plébános meghívására. A rendezvény megmozgatta és tevékeny részvételre buzdította a vasvári közösségeket.

Csipkerózsika álmából ébredt fel a vasvári közösségi élet – mondta szerkesztőségünknek Drimmer László, a vasvári Domonkos Rendtörténeti Gyűjtemény munkatársa, a plébániai képviselőtestület tagja. Közösségépítő céllal rendeztek juniálist Vasváron a 2014 nyara óta a Szent Kereszt felmagasztalása-plébánián szolgáló verbita atyák, az indonéziai Ghie Marcell SVD és az indiai Loyd Pradeep Fernandes.

Drimmer Lászlótól megtudtuk, a település plébánosának elhunytakor felvetődött a domonkosok visszatelepülése ősi kolostorukba, de ez nem történt meg, így a Szombathelyi Egyházmegyében aktív plébániai lelkipásztori szolgálatot vállaló verbiták kerültek a Szent Kereszt felmagasztalása plébániára.

A település lakói számára nagy öröm a két missziós verbita atya jelenléte. Általuk az egyház emberközeli, megszólító, baráti arcát ismertük meg – szólt a lelkesedés hangján Drimmer László tevékenységükről.

A vasváriak rászoktak a közösségi életre. A hagyományteremtő céllal szervezett juniálison részt vettek a település közösségei, függetlenül egyházi hovatartozásuktól. Így a Vasvári Horgászegyesület tagjai főztek a megjelent 120 emberre, a Szent Kereszt Ifjúsági Csoport tagjai önkénteskedtek és zenés műsort adtak, az idősebb korosztályt összefogó Őszirózsa népdalkör énekelt. A napban rengeteg játék, tánc és ének, kézműveskedés, közös lángossütés kínált kikapcsolódást, a Loyd atya maga tanított körtáncot, valamint fellépett a vasvári Kármentő együttes – ismertette a programot Marcell atya.

Fotó: Szent Kereszt felmagasztalása-plébánia

Forrás: Magyar Kurír

Juniálist tartottak Vasváron